• Gratis fragt ved køb over 1000 kr. Kurv: 0

News

Ny pris på cashmere tæpper January 03 2014

 

NYT PARTI OG NY PRIS PÅ CASHMERE TÆPPER

Vores helt særlige 100% håndlavede cashmere tæpper med korssting er udsolgt. Nyt parti er netop hjemkommet og idet vores bestillinger er blevet forøget, kan vi nu sælge til en ny og nedsat pris. Se priser på vores webshop nordicnight.dk.

For alle kunder, der har købt til den gamle pris, vil der være mulighed for særlig rabat på alle varer i butikken og på nettet fra d.16. januar til d.15. februar. Kontakt os eller besøg os i Kronprisessegade 36, 2.sal og hør mere.

                      

 

                                                              

 NY KOLLEKTION AF HÅNDSYEDE OG HÅNDQUILTEDE  FOLKLORA TÆPPER I BUTIKKEN FRA D. 16. JANUAR

Tæpperne er smukke, gamle unika stykker. De har forskellige mønstre og varierende farver. De er i 100% bomuld og er derfor behagelige mod huden. De egner sig såvel til en seng, en sofa eller en stol og låner smukt deres farver og struktur til omgivelser. 

Kan f.eks også bruges som en helt særlig barnedåbsgave. En gave der først kan bruges som legetæppe for den lille, og derefter bruges gennem livet i mange forskellige sammenhænge.

 

                      

 

SMUKKE HORNSKÅLE I FORSKELLIGE STØRRELSER. 

100% natur materiale fra vandbøfler og køer. De kan bruges til næsten alt og overalt. Er skønne at se på og er f.eks en fin gave til værtinden og værten.

 

                     

 

                                        VI GLÆDER OS TIL AT SE JER I KRONPRINSESSEGADE 36, 2.SAL.


Gaver som kan nydes og bruges i årevis. Håndbroderede og håndsyede. Skabt med respekt for kvalitet. Ligeså dejlige at købe som at modtage! December 01 2013

                                   

Broderet med grafiske eller enkle folklora mønstre på smukt hør.

   

Her fremstilles ovenstående puder og vores sengetøj:

                    

 

                                                                   

                    

Vores produkter fremstilles hos en leverandør, der sætter en ære i at have ordnede forhold. Både hvad angår det sociale, miljømæssige og økonomiske i forhold til de ansatte. Virksomheden fremstår altid velholdt, ren og med dejlige omgivelser. De ansatte er både mænd og kvinder fra 18 og op til over 70! De ældste er kvinder, der håndbroderer og gerne vil blive ved med at være aktive og lære deres håndværk videre. Ofte broderer disse kvinder i deres egen bolig.

Selve fabrikken er moderne og har alle nødvendige faciliteter såsom spisestue og toiletter. Der er altid friske blomster og røgelse med rosenblade under! Vi er ofte på fabrikken og følger med i processen og arbejdsgangene.

Før brodering og syning vaskes al stof med godkendt vaskemiddel, således at f.eks krympning enten helt undgåes eller er inden for de tilladte max. 2%.

             

Puderne broderes af både mænd og kvinder, der foretrækker at sidde på gulvtæpper, som man traditionelt har gjort i århundrede.

       

                                  

Efterfølgende: Kyndige hænder styrer symaskinen.

  

                  

 Efter brodering og første syning måles og kontrolleres.

 

                

  Der syes...

               

                   

Næsten færdige pudebetræk. Der foretages løbende i hele processen kvalitetskontrol og alle lukkemekanismer kontrolleres extra. Pudebetrækkene vaskes eller renses og stryges eller presses før de sendes videre til pakkeafdelingen. Vi foretager selv den endelige godkendelse på fabrikken af vores vare. Det er en lang proces, men giver en dejlig fornemmelse, når de fine puder og andre produkter ligger i showroomet og på webshoppen  - klar til også at glæde vores kunder!

                           

                                        

 

                   


Søvn November 06 2013

 

Vi ved alle, hvor vigtigt det er, at vores børn får nok søvn og har regelmæssige søvnmønstre. Det er vigtigt for bl.a. deres energi, indlæringsevne, humør og vækst.

Vi gør meget ud af, at de har et trygt og hyggeligt sted at sove, en godnathistorie, en blød seng, dejligt sengetøj, at der er mørkt  - måske med et lille sovelampe og at vinduet står på klem, så der er frisk og lidt kølig luft.

De færreste af os tager dog denne viden og adfærd med os over i vort eget voksenliv, hvor søvnen stadig spiller en afgørende rolle for vores fysiske velbefindende og psykologiske formåen.

Vi bruger alle 1/3 af  vores liv på at sove, men præcis hvorfor vi har brug for at sove så meget, er endnu ikke klarlagt. Der findes overordnet 3 teorier om, hvorfor søvn er så vigtig.

1)   At vi har brug for at restituere – vi genopbygger.

2)   At vi har brug for at spare energi.

3)   At vi har brug for at konsolidere vores hukommelse og hjerneprocesser.

Hvad videnskaben dog helt klart har påvist er sammenhænge mellem manglende søvn eller søvnforstyrrelser og bl.a. stress, humørsvingninger, vrede, manglende impulskontrol, forhøjet blodtryk, hjerte-karsygdomme, øget behov for stimulanser, angst og depression.

Mens en god søvn øger ens koncentration, opmærksomhed, beslutningsevne, kreativitet, sociale færdigheder og generelle helbredstilstand.

søvn spiller en stor og vigtig rolle gennem hele vores liv. Generelt skal vi sove 8 timer i døgnet. Det er dog vigtigt, at hver enkelt lytter til egen krop og afgør, om han eller hun har brug for lidt mere eller lidt mindre.

For en virkelig god, videnskabelig og underholdende belysning af søvn og dens betydning henviser vi til følgende video.

 

Råd til en god nats søvn:

”Make your bedroom a heaven for sleep”

-       En god seng.

-       Sov helt mørkt.

-       Undgå stærk lys ca. 30 min. før du skal sove. Hvis du læser (bog eller computer),så gør det med lav belysning.

-       Kølig sovetemperatur.

-       Godt sengetøj, der leder varmen væk og lader din krop ånde.

-       Gå i seng og stå op nogenlunde på samme tidspunkt (også gerne i weekenden!).

-       Brug kun sengen til søvn og sex.

-       Spis ikke et stort måltid i timerne før du skal sove. Hvis du er sulten tag gerne en snack f.eks. en banan eller lille             rugkiks med ost. Varm mælk eller kamillete.

-       Drik ikke koffeinholdige drikke 2-3 timer før du skal sove. Optimalt ikke efter frokost.

-       Motioner ikke lige før sengetid.

-       Tag evt. et varmt bad (det efterfølgende temperaturfald ”snyder“ kroppen til at påbegynde søvnprocessen).

Generelt: Gør ting, som du ved er behagelige og gør, at du falder ned og bliver afslappet.

 

Indret dit soveværelse, så du føler dig tryg og godt tilpas. Du skal have lyst til og være glad for at opholde dig i rummet. Hav ikke rod og indret dig så værelset fremstår harmonisk og roligt. Brug din kreativitet til at skabe et rum, der fungerer for dig og din opfattelse af et dejligt sovested.

Forskning viser,at dufte også spiller en rolle i, hvordan vi opfatter eller associerer et rum. Så luft dit sengetøj udenfor engang imellem. Brug lavendelposer på sengetøjshylderne. Hav friske blomster eller brug en duft, du holder af.

Soveværelset er ofte et overset rum, idet det ikke er ”offentligt”, men ikke desto mindre er det rummet, hvor du får mest energi fra gennem hele livet! 

 

csj/nordicnight 

Litt.:

Artikel af Poul Jennum, Dansk Center for Søvnmedicin, Glostrup Hospital

Artikler af Dr. Michael Breus

National Sleep Fundation, USA

Hjerneforsker Russel Foster

 

 


Luft under vingerne September 24 2013

Nu er det i luften...der er luft under vingerne, og det er fantastisk! Hjemmesiden er oppe at køre og vores kontor samt showroom i Kronprinsessegade er fyldt med det fineste sengetøj, cashmere, pudeudvalg og sengetæpper.
 
Vi sad for et år siden en dejlig dansk sommeraften og begyndte at væve vores grund- og designide sammen. Inspirationen var vores fælles glæde ved den nordiske natur, dens særlige vidunderlige grå og blå toner fra vandet og de stenfyldte strande, vinterens rolige hvide kølighed, de mørke dybe granskove, lysninger med anemonetæpper, de lyse bøgetræer og store ege. Det rå, der møder det poetiske. Den nordiske nat, der kan være ravsort og uden en stjerne, være lys og skær og fin i de sarteste pasteller eller flamme neonviolet, grøn og dramatisk af nordlys. 
 
Det er med udgangspunkt i det landskab og liv, at vi vil designe og skabe smukke og brugbare produkter. Produkter der vil give brugeren en daglig glæde, når man lægger sig i sengen, sætter sig i sofaen, smyger et varmende tæppe om sig, lægger sit barn på det blødeste, håndlavede cashmere eller…
 
Faktisk begyndte arbejdet allerede tidligere, hvor vi gik på udkig efter et godt sted at bygge vores rede …forstået på den måde, at vi besluttede at udnytte den mulighed, vi havde for at få produceret vores produkter under gode og stabile forhold i Indien. At finde de steder tog mange måneder med besøg på fabrikker  - små som store - og et indblik i en verden, hvor der ofte ikke er megen respekt for de mennesker, der udfører arbejdet.
 
Derfor har den nordiske tænkemåde om høj kvalitet i selve produktet, men i lige så høj grad i selve produktionsprocessen, en helt naturlig prioritet i NORDIC NIGHT’S grundide. Vi vil gerne have gennemsigtighed i forhold til, hvor vi får produceret og hvordan. Det vil vi belyse på bl.a. denne blok.
 
Vores logo, den nordiske jordknude, symboliserer jo sammenhængene i naturen, og som i sin uendelighed rummer fortid, nutid og fremtid.
 
Hos os bliver den samtidig en påmindelse om vores indsats for at skabe produkter, hvor form og funktion hænger sammen. Produkter, der kan vare længe, og som er en glæde at anvende til hverdag og fest.

Nu er reden bygget…både i Danmark og i Indien. Æggene er udruget, ungerne er blevet fodret og varmet og er nu klar til at flyve fra reden. Kom og se i showroomet i Kronprinsessegade eller på webshoppen….de er så fine!